Hagyományos aroma minden kombinációban

Tortiglioni

Tortiglioni

A Tortiglioni egyike a számtalan tésztafélének. A Nápolyban született tésztaformátumok közül az egyik legősibb formával rendelkező tészta. br /> Nevének jól meghatározott eredete van: a "tortiglione" jellegzetes esztergálási minta. Vonalai spirálba hajlanak, ez különbözteti meg a többi tésztaformátumtól.
Változatos és egyben eredeti formája van, amely a testes ízeket kedveli leginkább.

Tortiglioni

Forma

A Tortiglioni összetéveszthetetlen eleganciával rendelkezik, amely egyszerűségéből adódik. Formáját azzal a céllal alakították ki, hogy jól magába zárja a szószt, amely érzékien kúszik a belsejébe és végig a spirális külső bordázaton, hogy az aromával utána az ízlelőbimbókat árassza el.

Hogyan használjuk

A feltűnő egyéniséggel rendelkező tészta, a Tortiglioni imádja a sűrű és testes szószokat, készüljenek azok bármilyen pazar húsragúból vagy tejföl és gomba alapból, ideálisan illeszkedik és tartja formáját akkor is, ha sütőben készítjük el. A Rigatoni tésztához hasonlóan a közepesen nagy méretű tészták sikere akkor is biztosítható ha zöldséges, fantáziadús szószokkal kínáljuk. A Barilla azt javasolja, hogy a szósz elkészítéséhez használjon vargányagombát és kelkáposztát vagy sajtkérmet és lencsét.