Hagyományos aroma minden kombinációban

Spaghetti

Spaghetti

A Spagetti Nápolyból ered, nevét Antonio Viviani adta 1842-ben. Azért nevezte el így ezt a tésztát, mert a spárgához hasonlított. Eredetileg 50 cm hosszúságú volt, idővel viszont, a helyszűke miatt, addig rövidítették, amíg hosszúsága 25 centiméter lett.
Ma, a Barilla Spaghetti N°5 az olasz kultúra emblematikus képviselőinek egyike: senki nem képes ellenállni elegáns és tekervényes formájának, a bűvöletnek, hogy villájára tekerje.

Spaghetti

Forma

Hagyományos átmérőjének köszönhetően, a Spaghetti a hosszú tészták világának közvetítője, rendkívül változatos, és végtelen számú kombináció hozható létre belőle: a hagyományos receptektől kezdve egészen a még kitalálásra várókig, egy tál Spaghetti minden alkalomra tökéletes választás.

Hogyan használjuk

A Barilla legendás N.5 tésztája Barilla paradicsomszósszal, olajjal és bazsalikommal tálalva vidámságot lop a konyhába.
A Trasteverében, Róma történelmi negyedében a tavernák ”alla puttanescát” kínálnak, amely fekete olívabogyóból, kapribogyóból és szardellából álló recept. A Barilla azt javasolja, hogy nyáron készítse el ezt a receptet friss kapribogyóval, friss paradicsommal és bivalytejből készült mozzarellával, ízesítse oregánóval és csípős paprikával.
Aki azt gondolja, hogy a Spaghetti nem illik a sajthoz, meggondolja magát, ha kipróbálja a paradicsomos gorgonzolával, amely harmonikusan ötvözi az édes és ugyanakkor erőteljes aromákat.