Hagyományos aroma minden kombinációban

Rigatoni

Rigatoni

Ha a tészta eredete idővel el is homályosult, a Rigatoni tészta, amely egyike a legnagyobb formátumoknak, biztosan Rómából ered, és kizárólag olasz hagyomány képezi alapját.
Nem véletlen, hogy ez a tészta egy 1985-ben, Federico Fellini által a Barilla számára forgatott reklámfilm központi szereplője volt. Bizonyára sokan emlékeznek arra a finom hölgyre, aki a pompázatos francia nevű ételekkel megtöltött menü láttán, meglepi a pincért, amikor egész egyszerűen "Rigatonit" rendel...

Rigatoni

Forma

A Rigatoni fő jellemzőinek, úgy mint a külső felületén található bordázatnak és a nagy átmérőnek köszönhetően, nagyon sok receptben szerepel. Ezek között vannak egyszerűbb és nehezebben elkészíthető receptek is, az biztos, hogy mindegyik sikeres.
Kitűnően alkalmas arra, hogy magába foglalja külső és belső felszínén egyaránt a szószt amellyel tálaljuk, és ezáltal harmónikus aromaszinfónia szerves része legyen.

Hogyan használjuk

Hagyományosan a gyakran elkészített húsos raguval tálalják, de a Rigatoni tészta konzisztenciájának köszönhetően kiemeli csakúgy a legfurfangosabb, mint az egyszerű paradicsomszószok ízét is, amelyeket megtalálhat a Barilla kínálatában is. Üreges formájának köszönhetően könnyedén megtartja még a zöldséget tartalmazó szószok ízét is. Mivel főzés után is megtartja formáját és a szószokkal is kitűnően elkeveredik, alkalmas csőben vagy tepsiben sült ételek elkészítésére is. A sok ezer lehetőség közül a Barilla két tájjelegű receptet ajánl: Rigatoni tészta kolbásszal vagy hússal (Bolognese) és gombával készített szósszal.