Hagyományos aroma minden kombinációban

Penne Rigate

Penne Rigate

A Penne Rigate tésztát a Félsziget teljes területén kedvelik, neve Olaszország régióitól függően változik. Umbriában például "spole" a neve, délen "maltagliati".
Sokoldalú felhasználhatósága legendás, mert számtalan helyzetben bevethető: alkalmas az utolsó pillanatban szervezett baráti összejövetelhez, és a legklasszikusabb családi nagyétkezésekhez is, ahol összegyűlhetünk egy tányér csípősen vagy húsosan elkészített paradicsomszószos gőzölgő Barilla Penne mellett.

Penne Rigate

Forma

A meglepően széleskörű fajtakínálatban a Penne születésétől fogva a legkreatívabb kombinációk eleme: erről tanúskodnak a Barilla különböző tésztaformátmumai, amelyek mind arra hivatottak, hogy megfeleljenek az egész család ízlésének.
Bordázott, sima, gyertyaformájú, mindegyiket "tollhegy típusú" dőlt bevágás jellemez, amely dinamizmusa által megfelelő kontrasztot teremt a megszokott, egyenes klasszikus makarónival.
Sima vagy bordázott? Nem mellékes, ha figyelembe vesszük, hogy az olasz ízlés ebben megoszlik és a két csoportnak megvannak a maga érvei. Aki szereti a Penne Rigate tésztát, valójában azt a helyettesíthetetlen képességét dícséri, hogy jól magába foglalja a szószt, míg azok, akik a Penne Lisce hívei, annak a kifinomult ízélménynek a rabjai, amelyet a sima felületű tészta nyújt az ízlelőbimbóknak.

Hogyan használjuk

A Penne Rigate tészta tökéletesen illeszkedik minden hagyományos, hús vagy paradicsom alapú, illetve minden innovatív és megszokott, sajtok és zöldségek keverékéből készített szószhoz. Vékony formájuknak köszönhetően kiválóan megtartják alakukat ha sütőben sült ételt készítünk, ezáltal is garantálva a sikert. A Penne Rigate tészta karcsú formája tökéletesen illeszkedik a gazdagabb , mint pl. a klasszikus „boscaiola” szósz ízeivel is.