Hagyományos aroma minden kombinációban

Fusilli

Fusilli

A Fusilli Olaszország észak-keleti részéről származik, és a neve a tészta orsó köré való csavarásából ered.
Formáját tekintve három sodort szárnyacskából áll, amelyek harmonikusan simulnak egymásba. Spirálos jellegének köszönhetően bármilyen szószt foglyul ejt.

Fusilli

Forma

A Fusilli tésztával nem tud hibázni: a legösszetettebb és legsűrűbb szószokat teszi értékessé, de jól alkalmazkodik a legegyszerűbbekhez is. Jó eredmények érhetőek el vele akkor is, ha valamilyen nehéz kulináris kalandra vállalkozunk.

Hogyan használjuk

A Fusilli tészta a húsban vagy ricotta sajtban gazdag szószok kiváló kiegészítője, azonban csodálatos személyiséget kölcsönöz a saláták firssességének is: az apróra vágott zöldségek, fűszerek, a tonhal, a hozzájuk társuló nyers olívaolaj finom ízjegyével harmonikusan csúsznak végig spiráljain. Ha minden nap csodás ötletet keres, a Barilla azt ajánlja, hogy próbálja ki a tésztát a finom fűszernövényekkel gazdagított Barilla paradicsomszósszal. Ha azonban valami kifinomultabbra vágyik, készítse el spárgával és prosciuttoval: főzze al dente állagúra a tésztát és a spárgát, majd ízesítse az egészet a prosciutto által kölcsönzött aromával és meglátja, hogy garantált a siker.