Hagyományos aroma minden kombinációban

Capellini

Capellini

A Capellini tészta közép-észak olaszországi eredetű, neve egyből a vékony, vagy akár gyermeki hajszálakat juttatja eszünkbe. Finom és elegáns formájának köszönhetően, Capelli d'angelo (Angyalhaj) vagy Capelvenere néven is ismert.

Capellini

Forma

Hosszú, aranysárga, vékony, majdhogynem törékeny szálak képezik. Valójában érintetlenül megőrzi a szerkezetét akkor is, ha melegebb levest öntünk rá, amely alatt megpuhul és fantáziadús formákat vesz fel. Azonban sokkal jobban érvényesül a tészta-szósz kombinációjú receptekben, amelyekben kihangsúlyzzák az összetevők aromáját, és hosszú ölelésükkel burkolják be azokat.

Hogyan használjuk

A Capellini könnyed fűszerezést igényel, ami nem nehezíti el az ízét. Akár egy egyszerű friss paradicsom, olaj és bazsalikomalapú szósszal megfelelő. Ha bonyolultabb receptet szeretne elkészíteni, akkora a Barilla olívabogyós- kagylós Capellinit ajánl, amely a mediterrán konyha legillatosabb és leggazdagabb ínyenc aromáit kölcsönözi ételéhez. Ne feledkezzünk el a sült tésztáról sem, amely megőrzi tökéletes formáját és nagy sikert arat bármilyen asztalnál. Próbálja ki szósszal is: minden recepthez meglepő színt képes hozzáadni.