Tojásos Tagliatelle

Tojásos Tagliatelle

A legenda szerint a Tagliatelle formája az olasz felvilágosodás korában élt nemesasszony fürtjeiből származik, akinek egy leleményes szakács ajánlotta ezt a tésztát házasságkötése alkalmából. A Barilla újjáalkotta a hagyományos formátumot, nagy figyelmet fordított az összetevők minőségére, és a tésztalapok megmunkálására, amelynek egyszerre kell ellenállónak és pórusosnak lenniük. A Barilla Tagliatelle jelenleg a legkifinomultabb és a legízletesebb tészták egyike, ezért képezi a Barilla La Collezione részét.

Tojásos Tagliatelle

Forma

A Barilla Tagiatelle lapos tésztacsíkok összessége. Gazdag és könnyed, szálai egymásba fonódnak, és fészek formába rendeződnek. Főzés közben válnak szét, és hajlékony, elegáns formát öltenek a tányéron. Attól függően, hogy durumlisztből vagy tojással készül, a Tagliatelle számos olasz receptben szerepel. A Barilla Tagliatelle Uovo (tojásos) például nagyon jól illik a könnyű zöldséges szószokhoz, miközben a durumlisztből készült Tagliatelle jól párosítható a gazdagabb hús- vagy halszószokkal. A Barilla La Collezione Tagliatelle kreatív színt visz az Ön által készített ételekbe.

Hogyan használjuk

Tekervényes formájával a Barilla Tagliatelle könnyedén összekeveredik a testesebb, illetve a legkifinomultabb hal- vagy zöldségszószokkal is.