Pappardelle

Pappardelle

A Pappardelle tészta a legnagyobb tojásos tésztaformátum. Észak-Olaszország központjából, Toszkánából származik, amelynek jellegzetes konyhájában számtalan recepthez használják fel.
Neve is a toszkán "pappare" igéből ered, amely az étel gyermeki vidámsággal és örömmel való elfogyasztását jelenti. A Barilla tudta, hogyan juttassa érvényre a Pappardelle jelentős és gazdag aromáját, amely az emiliai hagyománynak megfelelően tökéletesen kinyújtott tészta által kiváló élvezetet nyújt ízlelőbimbóknak.

Pappardelle

Forma

 A Barilla Pappardelle Emiliane tészta sokkal fenségesebb formával rendelkezik, mint a többi, hosszú, tojásos tészta: sávja lapos, 13 milliméter széles ( a Tagliatelle szélessége "csupán" 5 mm).

Ez a nemes tészta ideális a rusztikus fogások számára, a nyúl- és bárányraguhoz, teljes és testes aromák szimfóniáját teremti meg.

Hogyan használjuk

Elég, ha az asztara teszi, a Pappardelle látványa is nagyon hatásos. Kitűnően párosítható mindenféle szószhoz: ha a vadhúsból készült ragu erőteljes aromája marad a hagyományok szerelmeseinek kedvenc íze. A Barilla azt javasolja, hogy, ha illatos és ízletes ételre vágyik, próbálja ki a Barilla szarvasgombával és gombával készült szószát. A Pappardelle kitűnő hal vagy zöldség alapú szószokkal is, de kisebb darabokra törve felhasználható zöldségkrémlevesekhez egyaránt. Biztosan vétek kihagyni a Pappardelle rusztikus megjelenését a homár finomságával és a spenót finom ízvilágát kombináló receptet.